Corecția vederii cu lazer – rapid și sigur

...
Corecția vederii cu lazer – rapid și sigurCorecția vederii cu laser este recunoscută drept una din cele mai rapide, eficiente și nedureroase metode de intervenții chirurgicale în oftalmologie.
 
În medicină această metodă este cunoscută ca refractivă, și este considerată ca un segment în oftalmologie, care tratează eficient miopia, hipermetropia și astigmatismul.
 
Corecția cu laser excimer include în sine trei metode de bază de operare – PRK, LASIK și Relex SMILE.
 
La fel, fiecare din aceste metode este divizată în mai multe tipuri, care îi permit chirurgului mai multe posibilități de tratament, fără a schimba metoda de bază. Aceste tipuri subdivizate sunt cunoscute sub denumirile
de LASIK, TransFRK, FemtoLASIK, SuperLASIK, etc.
 
Drept «standart de aur» a chirurgiei refractive este recunoscut corectia vederii cu laser excimer dupa metoda LASIK. Această metodă permite cea mai exactă si nedureroasă intervenție chirurgicală pentru corectarea vederii, cu cea mai largă gamă de deficiențe refractive – de la +8 până la -17 dioptrii. Concomitent, reabilitarea de după intervenția chirurgicală necesită cea mai scurtă durată de timp.
 
Dacă comparăm cu alte metode de corecție a vederii, LASIK are cele mai mari beneficii, având în vedere că disconfortul postoperatoriu dispare deja peste 2 ore după intervenție. Peste 7-14 zile pacientul poate reveni la modul obișnuit de viață, oricât de activ ar fi. Totodată, cel mai mare beneficiu este, că metoda LASIK permite pastrarea tuturor straturilor de cornee, pe când în timpul intervențiilor de alt tip unele straturi de cornee se evaporă.
 
In unele cazuri exceptionale, foarte puține la număr, când parametrii fiziologici a pacientului nu permit folosirea metodei LASIK, rămâne posibilitatea de a efectua intervenția chirurgicală de corecție a vederii prin metodele alternative FRK, LASEK sau TransFRK.
 
Metoda SMILE la fel păstrează toate straturile de cornee a ochiului, dar poate fi utilizată intr-un segment mai îngust de deficiențe refractive – numai de la -1 până la -8 dioptrii. Asta înseamnă, că pacienții cu deficiențe de vedere mai mari nu pot fi tratați prin această metodă.
 
Anual mii de intervenții chirurgicale de corecție a vederii cu laser după metoda LASIK au loc în clinica «Microchirurgia ochiului» din Chișinău, iar din ziua deschiderii s-au efectuat mai mult de 20 mii de operații.
 
Pacientul nostru poate fi sigur de experiența medicilor și de metoda de tratament recomandată.