Diagnosticare (mai detaliat)

 Primirea pacienților se efectuează cu programare preventivă, care este disponibilă online pe site-ul nostru www.mikof.md cu o achitare concomitentă cu cardul bancar, sau personal la registratură.

Examinarea diagnostică complexă reprezintă etapa fundamentală nu numai pentru un tratament  calitativ şi efectiv, ci şi pentru profilaxia diverselor afecţiuni oftalmologice. Examinarea este efectuată de către specialişti oftalmologi de înaltă competența, care îşi perfecţionează permanent nivelul profesional prin participarea sa activă la conferinţe oftalmologice internaţionale.

Secţia de diagnosticare a Clinicii "Microchirurgia ochiului" din Chişinău este dotată cu cele mai performante aparate de ulima generație pentru examinarea tuturor parametrilor ochiului şi oferă medicului informaţia absolut completă despre starea ochilor pacientului. Acest lucru permite obținerea unui diagnostic cert şi alegerea metodei optime de tratament. Noi dispunem de aparatura medicală de la cei mai renumiți producători în domeniu (ZEISSAlconTomey, Reichert ...).

Majoritatea investigațiilor în Clinica "Microchirurgia ochiului" din Chişinău sunt efectuate prin metoda ”non-contact”, care permite examinarea nu numai a pacienţilor adulţi ci şi a copiilor.

Procedura de diagnosticare durează aproximativ 2 ore, iar pacientul nu necesită o pregătire specială înainte de examinare. În schimb, orice pacient, ce a venit în Clinica noastră pentru investigații va primi un volum necesar de examinări.

 

Examinarea oftalmologică se recomandă la orice vârstă, dar în mod special după 40 de ani, când răspândirea afecţiunilor oculare creşte pe măsura ce înaintăm în vârstă. Iar în cazul unor astfel de afecţiuni cum ar fi diabetul zaharat şi hipertonia, investigația oftalmologică regulată este pur şi simplu indispensabilă. Examinarea oftalmologică este de asemenea recomandată la vârsta copilăriei, când se formează și se dezvoltă analizatorul visual.

Examinarea oftalmologică complexă include două etape: I etapă – diagnosticarea computerizată multilaterală a organului optic şi a II etapa – consultaţia oftalmologului asupra rezultatelor diagnosticării.